Automobilių nuoma šiomis dienomis tapo plačiai eskaluojama tema. Visuomenėje kilę skandalai puikiai parodo, kad norėdami išvengti nemalonumų, automobilį nuomotis reiktų iš tuo užsiimančių bendrovių.  Dažnas Lietuvos gyventojas, kuris turi savo automobilį kartais net nesusimasto apie automobilių nuomos privalumus. Gyvenant technologijų pasaulyje išsinuomoti automobilį dabar galime vos keliais mygtuko paspaudimais savo išmaniajame telefone. Neseniai atliktame tyrime buvo nustatyta, kad populiarėjanti trumpalaikė automobilių nuoma 2021 metais gali įtakoti automobilių pardavimus net 550000 vienetų per metus.

Pirmiausia turėti nuosavą automobilį ne visada apsimoka, tai įrodo net ir specialistų paskaičiavimai. Nuosavas automobilis nuolat reikalauja priežiūros ir išlaidų. Tad reikėtų paskaičiuoti ar jis jums tikrai atsiperka. Būdų kaip apskaičiuoti ar automobilis Jums atsiperka yra keli. Vienas iš jų palyginti per kiek laiko nuosavas automobilis atsipirktų taksi versle, taip pat automobilio atsiperkamumas priklauso nuo automobilio kainos ir automobilio nuvertėjimo. Logiška pasiskaičiuoti, kiek kainuoja naujas automobilis, o kiek – jo nuoma. Dabar net valstybės institucijos pasirenka automobilius nuomotis, nes išlaikyti nuosavą automobilių parką yra ir sudėtinga, ir pakankamai brangu.

Trumpalaikė automobilio nuoma Lietuvoje įgavo naują pagreitį ir tapo ypač patogi klientams, nes automobilį galima išsinuomoti dienai, valandai ar netgi tik pusvalandžiui. Anksčiau kildavusi dilema, važiuojant į oro uostą su savo automobiliu, tampa išspręsta. Nes nebeturime savo automobilio palikti brangioje mokamoje automobilių aikštelėje,prašyti, kad pavežėtų giminaičiai, bičiuliai, ar mokėti didelius pinigus taksi įmonei. Dabar nuomojamą automobilį galime pasiimti iš mums patogios vietos ir atvažiavus į oro uostą jį ten palikti, už tai sumokant kelis ar keliolika eurų. Kelionė išnuomotu automobiliu tampa patogi ir pigi. 

Kai emigracija Lietuvoje yra pasiekusi aukštumas ši paslauga taip pat tampa naudinga ir į Lietuvą grįžtantiems emigrantams. Iš emigracijos į Lietuvą grįžtantys lietuviai, per laisvas dienas praleidžiamas gimtinėje nori aplankyti visus seniai matytus šeimos narius ir draugus, kurie neretai yra išsibarstę per visą Lietuvą ar tiesiog norima pakeliauti po seniai lankytas Lietuvos vietas. Vienintelis palankiausias ir protingiausias būdas išsinuomoti automobilį. Automobilių nuomą siūlančios kompanijos, prie šventes: šv. Kalėdas, naujuosius metus ar šv. Velykas dėl parvykstančių emigrantų patiria tikrą nuomos bumą. Tad rekomenduojame automobilį užsienyje gyvenantiems lietuviams rezervuotis anksčiau, kad visi mylimiausi žmonės gyvenantys Lietuvoje būtų aplankyti.

Pasaulyje, o taip pat ir Lietuvoje, jau kuris laikas ekologijos tema yra „ant bangos“. Ekologišką gyvenimo būdą apima daug sričių ir viena iš jų yra automobiliai. Vis daugiau šalių nusprendžia atsisakyti kuru varomų automobilių ir persėsti prie elektromobilių. Norvegija nuo 2025 metų atsisako pardavinėti kuru varomus automobilius ir tokius įsileisti į savo šalį. Lietuvoje elektromobilių rinka įsisiūbuoja lėtai, tačiau jei dar nedrįstate persėsti prie elektromobilio vairo, nebūtina jo pirkti jei nori išbandyti, pradžioje elektra varomą automobilį galite išsinuomoti ir tuomet svarstyti ar šis automobilis išpildo jūsų lūkesčius ir poreikius.

Automobilio nuoma gali būti naudinga ir artėjant svarbiai progai, kai turite atrodyti klasiškai! Manote kad su savo nuosavu automobilių galite šiek tiek prašauti atvykę į prabangų vakarėlį? Nuomotis prabangų automobilį gali būti puiki išeitis. Taip pat jaunavedžiai rengiantys savo vestuves jau neįsivaizduoja savo šventės be gražiai atrodančio nuomoto automobilio. Juk net ir žvaigždėms besiruošiančioms į svarbų renginį nebe naujiena išsinuomoti prabangų automobilį, kuris atitiktų to vakaro jų stilių.