Vokietijos greitkeliai garsėja dėl juose neribojamo greičio, tačiau pranešama, kad netrukus su tokia laisve gali tekti atsisveikinti.

„Reuters“ pranešė apie Vokietijos transporto komiteto projektų siūlymus, kuriais numatyta greitį šalies greitkeliuose apriboti iki 130 km/val. Taip būtų siekiama sumažinti į aplinką išmetamų teršalų kiekį ir klimato kaitą. Tikimasi, kad toks ribojimas sumažins entuziastų, Vokietijos greitkeliuose bandančių išmėginti savo automobilius, skaičių.

Pasiūlymuose taip pat numatyta, jog iki 2023 m. būtų atsisakyta lengvatų dyzelinu varomiems automobiliams. Be to, padidėtų ne tik degalų mokesčiai, bet ir būtų nustatomos elektromobilių ir hibridinių automobilių pardavimo kvotos.

Europos Sąjunga numato vis griežtesnius išmetamųjų teršalų kiekio mažinimo tikslus, o Vokietijoje ši tema yra itin opi. Tokių projektų siūlymai leidžia suprasti ir numatyti, kokie pakeitimai gali būti priimami Vokietijoje netolimoje ateityje. Vairuotojai tokiais pakeitimais gal ir nebus patenkinti, tačiau šie sprendimai išties gali prisidėti prie siekio padėti planetai.

Šaltinis: http://technologijos.lt