„Ford“ ir „Volkswagen“ kompanijos išplatino viešą pareiškimą, kuriame teigiama, kad kompanijos įkuria „pasaulinį aljansą“ ir nuo šiol bendradarbiaus kurdamos elektrines transporto priemones.

Oficialiai susitarimas yra skirtas „iki 2022 metų išplėtoti komercinius furgonus ir vidutinio dydžio pikapus pasaulinei rinkai“, tačiau jie svarsto galimybę išsiplėsti ir į elektrinių transporto priemonių bei naujų technologijų kūrimo sritis.

Pranešime spaudai teigiama:

„Volkswagen ir Ford pasirašė susitarimo memorandumą, kuris yra skirtas išsiaiškinti bendradarbiavimo ir tolesnių [bendrų] tyrimų galimybes autonominių automobilių, mobilumo paslaugų ir elektrinių transporto priemonių srityse. Abi kompanijos pasiryžusios ateityje apsvarstyti ir papildomas transporto priemonių programas. Komandos jau dirba ir per artimiausius mėnesius pateiks daugiau informacijos.“

Kada tiksliai bus žinoma kažkas konkrečiau nėra nurodoma, tačiau jau kuris laikas sklando gandai, kad „Ford“ gali pradėti naudotis „VW“ turima elektrinių transporto priemonių „MEB“ platforma.

Panašu, kad jie tai ir norėjo pasakyti šiuo pranešimu, tačiau oficialiai to nepatvirtina. Kaip bebūtų, tačiau tokių dviejų automobilių pramonės gigantų bendradarbiavimas atrodo gana keistai. Nejaugi jie tokių tikslų negali pasiekti savarankiškai?

Žinoma, apjungiant pajėgas galima pasiekti daugiau, tačiau priežastis turbūt yra kur kas paprastesnė. Tiesiog kompanijos mato, kad jau pramiegojo elektromobilių atėjimą ir bando pasivyti benuvažiuojantį traukinį.

Jei „VW“ dar rodo rimtesnius gyvybės ženklus šioje srityje ir jos turima „MEB“ platforma suteikia pozityvumo, tai „Ford“ elektrifikacijos srityje yra visiškai atsilikusi. Tad tikėtina, jog „Ford“ pasinaudos „VW“ turima „MEB“ programa ir suteiks naujos jėgos kuriant savo elektromobilius, o „Ford“ turimos gausios žinios ir milžiniška patirtis pikapų sektoriuje – duos naudos „VW“ kompanijai.

Tačiau kaip viskas bus iš tikrųjų – parodys tik laikas.

Šaltinis: http://technologijos.lt