Blogiečiai prisiartina ir ima šaudyti, bet filmo herojus bėga greitai. Jis neria už savo automobilio ir prisispaudęs prie jo šono galvoja apie tolimesnius savo veiksmus. Jo priešai laukia - ji žino, kad ilgai slėptis herojus negalės. Taip būna filmuose, tačiau realybė yra visai kitokia, nors už automobilių susišaudymo metu iš tiesų slepiamasi.

Šį keistą motyvą filmų kūrėjai sugalvojo ne patys. Už automobilių slepiasi ir policijos pareigūnai, ir nusikaltėliai. Tai ne karta yra užfiksuota, to kartais mokomi ir nauji pareigūnai. Tačiau tokios priedangos tikslas yra visai kitoks nei rodoma filmuose.

Jūsų automobilis nėra neperšaunamas. Na, nebent vairuojate šarvuotą ar kitaip specialiai modifikuotą mašiną. Automobilių kėbulai yra gaminami iš labai plonos plieno ar aliuminio skardos (kartais iš plastiko ar kompozitinių medžiagų) - nei vienas iš šių metalų kulkos sustabdyti negali. Tiksliau sakant, jei kas nors slepiasi už automobilio, šaulys gali šaudyti tiesiai per mašiną - daugelis ginklų turi pakankamai galios perverti abu automobilio šonus ir mirtinai sužeisti ką nors, kas slapstosi už mašinos. Automobilis gali apsaugoti tik nuo mažiausio kalibro pistoletų.

Tuo tarpu automobilio variklis daugeliui šaunamųjų ginklų yra neįveikiamas. Sunkus dažniausiai plieninis blokas gali sustabdyti daugelį kulkų, tačiau jis yra gana mažas. Pasislėpti už variklio irgi yra ne taip jau lengva. Tai kodėl tuomet ir tikrame gyvenime žmonės nuo kulkų slepiasi už automobilių?

Todėl, kad geresnės priedangos niekur arti nesuranda. Automobiliai galbūt ir yra peršaunami, tačiau žmonėms jie leidžia pasislėpti - prisiglaudęs prie automobilio šono žmogus yra tarsi nematomas taikinys. Dar daugiau - nors kulkos gali perskrosti automobilio kėbulą, pataikiusios į kietesnius rėmo elementus jos gali pakeisti kryptį. Taigi, nors automobilis kulkų lietaus sustabdyti negali, jis bent šiek tiek padidina šansus apsisaugoti.

Šaltinis: http://technologijos.lt