Šri Lankos šiaurės miesto Vavuniya policija areštavo du 23 metų vaikinus, Facebooke paskelbusius video įrašą, kuriame vienas iš jų apsimeta siūlantis kyšį kelių policininko kartoninei figūrai.
 
„Nusikaltėlį“ ir jo draugą apkaltino valstybino turto gadinimu, policijos vardo žeminimu ir neigiamo įvaizdžio kūrimu. Sprendžiant pagal vaizdo įrašą, figūros jie nelietė, tačiau policija tvirtina, kad jos galva buvo pažeista. Vaikinai paleisti už užstatą.

Kartoninės figūros buvo išstatytos pakelėse, siekiant pažaboti greičio viršijimą ir pavojingą vairavimą.
Prieš porą mėnesių vietinė policija areštavo du jaunuolius, kurie tokią figūrą parsinešė namo.

„Satyra, ne nusikaltimas“

Socialiniuose tinkluose tokia bausmė vadinama neteisinga ir vyriškių poelgis vadinamas satyra, nukreipta prieš korupciją.

Kodėl tai kontroversiška?

Nevyriausybinės organizacijos Transparency International duomenimis , Šri Lankos policija – viena iš labiausiai korumpuotų šalies institucijų. Šalies gyventojai dažnai duoda kyšius kelių policininkams, kad išvengtų baudų ir ilgų teismo procesų.

Praėjusią savaitę policija sulaikė du pareigūnus, kai pasirodė socialiniuose tinkluose paplito vaizdelis, kuriame jie ima kyšį šalia prezidentūros, kuri yra netoli Šri Lankos policijos būstinės. Šalies kelių policijos vadovas Ajith Rohana pernai BBC sakė, kad jie ėmėsi priemonių nubausti nusikaltusius ir paskatino visuomenę pranešti apie netinkamus pareigūnų veiksmus.

Šaltinis: http://technologijos.lt