Automobilių gamintojas išsiuntė laišką akcininkams, kuriame pranešama kada „Model Y“ elektromobilis, prie kurio jau dirbama nuo 2015-ųjų metų, bus pradėtas gaminti masiškai.

Kompanija patikino savo investuotojus, kad šįkart „viskas bus kitaip“ ir „Model Y“ masinė gamyba prasidės nuo 2020-ųjų metų.

„Tesla“ prognozuoja, kad „Model Y“ gamyba kainuos mažiau nei buvo išleista „Model 3“ elektromobiliui.

Pagrindinės tų išlaidų priežastys buvo delsa, kurią sukėlė techniniai iššūkiai ir nepakankamos gamybos apimtys.

Panašu, kad „Tesla“ įsitikinusi, kad pasimokė iš savo klaidų, o ir teigiama, kad „Model 3“ surinkimo linijos gali būti lengvai „pritaikytos Model Y automobilių surinkimui“. Tad kompanija nemano, kad reikės viską pradėti nuo nulio ir su „Model Y“ viskas vyks gerokai sklandžiau.

Elonas Muskas taip pat teigia, kad „Model Y“ surinkimas „Gigafactory“ gamykloje (Nevadoje) turėtų sumažinti kompanijos riziką dėl užsakymų įvykdymo bei tuo pačiu ir reikalingų dalių transportavimo kaštus, kurie atsiranda „Model 3“ elektromobilio atveju, kadangi reikalingos dalys yra gabenamos iš Nevados į Kaliforniją.

„Šie metai Tesla kompanijai turėtų būti išties jaudinantys“, - teigiama laiške akcininkams. „Model 3 taps pasauliniu produktu, mūsų verslo pelningumas turėtų tapti tvariai teigiamas, mūsų naujoji Gigafactory gamykla Šanchajuje turėtų pradėti gaminti automobilius ir pradėsime ruošti įrangą Model Y gamybai.“

Šaltinis: http://technologijos.lt