Manau dauguma pritars mano nuomonei, kad Alfa Romeo 8C Spider kabrioletas – tikrai vykęs ir netgi itin stilingas modelis. 8C Spider bus pagaminta tik 500 vienetų. Iš jų vos 35 kitų metų sausį pasieks Jungtinių Valstijų krantus.
Tai reiškia, kad net ir esant tokiai aukštai kainos kartelei – 299.000 JAV dolerių (įskaitant transportavimą) – šį automobilį galės įsigyti ne visi norintieji. Beje, ši kaina taip pat reiškia, kad 8C Spider kabrioletas yra brangiausias automobilis Alfa Romeo istorijoje, ir panašu, kad bent jau kurį laiką taip ir liks.
8C Spider automobiliai yra gaminami Modena, Italijoje ir dalį savo mechanizmų dalijasi su Maserati Granturizmo. Po 8C Spider kapotu – V8 variklis su 450AG (335kW) ties 7000aps/min, o darbinis šio Alfa Romeo modelio tūris – 4.7l. Šis variklis yra suderintas su savarankiškai persijungiančia 6 pavarų greičių dėže, o maksimalaus saugumo užtikrinimui šiame modelyje yra įmontuota Alfa Romeo VDC traukos ir stabilumo sistema.
Kitais metais Alfa Romeo minės savo šimtmetį ir, norėdama pažymėti šį įvykį, ruošiasi išleisti didelio našumo 8C “GTA” versiją. Kol kas skelbiama, kad šios versijos bus pagaminta tik 100 vienetų. Tačiau jei bus nuspręstą “GTA” pasiūlyti ir 8C Spider modeliui, kiekis gali išaugti.