Antroji Kroatijoje vykusio ralio diena žadėjo būti ilga, sudėtinga, tačiau, kaip organizatoriai žadėjo – įsimintina. Tiesa, keturračiais lenktyniaujančiai komandai ji įsimintina tapo dėl visai kitokių priežasčių, mat vos jai prasidėjus viskas pasisuko netikėtai ir vienas komandos narių turėjo pasitraukti iš lenktynių ir net lankytis ligoninėje.

„Klaidos kainuoja. Ryte padarėme techninę klaidą, dėl kurios pervažiavime iki starto praradau šiek tiek laiko ir norėjau atsigriebti. Rizikavau viršydamas greitį ir tai nepasiteisino – susidūriau su automobiliu. Keli lūžiai, nubrozdinimai, bet viskas bus gerai. Dabar kelias dienas teks pagulėti lovoje“, – sakė Antanas Kanopkinas ir užsiminė, kad svarbiausias tikslas dabar atsistatyti į sportinę formą iki artėjančio pasaulio čempionato etapo Maroke.

Kiti du komandos nariai dieną užbaigę be didesnių problemų, nors sudėtingi keliai, didelis karštis ir ilgas maršrutas tapo iššūkiu tiek technikai, tiek sportininkams.

„Ilga ir sudėtinga diena. Taip pat – labai karšta, temperatūra siekė beveik 40 laipsnių. Didelis iššūkis visiems. Man viskas praėjo gerai ir visą dieną teko lenkti motociklus. Viso aplenkiau per 60 jų – pakankamai nemažai darbo“, – sakė naujausias „CFMOTO Thunder Racing Team“ narys Gaetanas Martinezas.

Mindaugas Skudutis sakė, kad jam dienos metu teko daugiau iššūkių – trasai neįpusėjus sprogo vienas iš amortizatorių, o likus 25 kilometrams iki finišo teko paklaidžioti sprendžiant organizatorių rebusus kelio knygoje: „Nežinau specialiai ar ne, bet visi toje vietoje klaidžiojo, važinėjo per bobutės kiemą, nors visai nereikėjo. Aš praradau apie 20 minučių ten, tai buvo truputį demotyvacija, bet gerai, kad dienos pabaigoje. Šiaip visą dieną važiavosi smagiai, labai daug sarpantinų, įkalnių, nuokalnių. Aišku, nuovargis jaučiasi, karštis daro savo, bet mes čia ir judam toliau.“

Trečiadienį dalyvių taip pat laukia ilga ir karšta diena, pareikalausianti susikaupimo bei ištvermės. Viso šiame ralyje startavo gerokai daugiau ne šimtas dalyvių, tačiau kiekvieną dieną šis iššūkis tampa įveikiamas ne visiems.