Vokietijos gamintojas „Opel“ paskelbė į kelius išleisiantis naujos kartos lengvųjų komercinių automobilių gamą. Jau 2024 metų pirmąjį ketvirtį bus pradėta naujų kompaktiškojo „Combo“, vidutinio dydžio „Vivaro“ ir didelio furgono „Movano“ gamyba, o prekybos atstovybes naujieji modeliai pasieks antrąjį ketvirtį.

Kiekvienas naujos kartos modelis pasižymės atnaujintu išorės dizainu ir modernizuotu salonu, o elektrinės jų versijos išsiskirs didžiausiais savo klasėse viena įkrova nuvažiuojamais atstumais. Be to, Vokietijos įmonė pranešė, kad naujasis „Movano“ jau netrukus bus siūlomas ir su vandenilio kuro elementų galios sistema.

 

Perims stiprybes

Naujosios komercinės transporto priemonės bus nesunkiai atpažįstamos dėl naujos „Opel“ prekių ženklo emblemos interpretacijos – ji jau matoma ant naujausių keleivinių modelių. Atnaujinta emblema, integruota su priekine kelio apšvietimo sistema, sukuria vientisą dizaino elementą, besitęsiantį per visą priekinę automobilio dalį.

Naujoji lengvųjų komercinių „Opel“ automobilių gama perims daug savo pirmtakų stiprybių. Pavyzdžiui, jos apima platų pažangių vairuotojo pagalbos sistemų asortimentą. Šios technologijos užtikrina didesnį komfortą ir saugumą kelionėse bei patogesnį manevravimą miestų erdvėse.

Be to, visa trijulė ir toliau bus gaminami įvairių kėbulo tipų, ilgių ir aukščių. Siūlomi parametrai atitiks platų profesinių poreikių spektrą. Automobiliai vėl pasižymės praktiškais krovinių tūriais, naudingomis apkrovomis ir vilkimo galia.

 

Modernizuotos darbo vietos

Greta atnaujinto išorės dizaino buvo modernizuotos „Combo“, „Vivaro“ ir „Movano“ vairuotojų darbo vietos. Atnaujintuose modeliuose įdiegtos informacijos ir pramogų sistemos su 10 colių įstrižainės centriniais jutikliniais ekranais ir integruotomis belaidėmis „Apple CarPlay“ bei „Android Auto“ sistemomis.

Naujosios elektrinės automobilių versijos išsaugojo praktines modelių su vidaus degimo varikliais savybes, tad atitinka jų galimybes. Dėl elektromobiliuose įrengtų technologiškai pažangiausių baterijų bei didesnio pavaros našumo visi trys modeliai ir toliau užtikrins didžiausią savo klasėje viena įkrova be jokių išmetamųjų teršalų nuvažiuojamą atstumą.

Artimiausiu metu „Opel“ atskleis daugiau detalios informacijos apie kiekvieną iš šių naujųjų automobilių.

 

Apie „Opel“

„Opel“ yra vienas didžiausių Europos automobilių gamintojų, kuris dėl plataus elektrifikavimo pirmauja CO2 emisijų mažinimo srityje. Įmonę 1862 m. Riuselsheime, Vokietijoje, įkūrė Adamas Opelis, o 1899 m. ji pradėjo gaminti automobilius. „Opel“ yra „Stellantis NV“, pasaulinio lyderio, sukurto naujai tvaraus judumo erai, dalis. Kartu su giminingu Didžiosios Britanijos prekės ženklu „Vauxhall“ bendrovė atstovaujama daugiau kaip 60 pasaulio šalių ir toliau žengia į naujas tarptautines rinkas. Šiuo metu „Opel“ nuosekliai įgyvendina elektrifikavimo strategiją, kad užsitikrintų tvarią sėkmę ir užtikrintų būsimų klientų mobilumo poreikių patenkinimą. Iki 2024 m. bus galima įsigyti elektrifikuotą kiekvieno „Opel“ modelio variantą. Nuo 2028 m. Europoje „Opel“ visą dėmesį sutelks į elektromobilius.