Paskutinių dienų BMW pranešimus drąsiai galima vadinti „karštu-šaltu dušu“. Oficialiai patvirtinę BMW pasitraukimą iš Formulės 1, jie lygiai taip pat oficialiai pranešė apie visiškai naujo „žalio“ sportinio automobilio koncepto pristatymą per Frankfurto Motor šou. Laukti liko tikrai nedaug, nes šis renginys vyks jau rugsėjį.
Šį pranešimą išplatino BMW valdybos narys Klaus Draeger per spaudos konferenciją: „Kiekvienas, atidžiau pažvelgęs į šį konceptą, tikrai supras, kokia linkme mes dirbame ir tobuliname savo technologijas. Ir tikrai taps akivaizdu, kad mes turime skirti daugiau žmogiškųjų ir finansinių išteklių šios rūšies plėtrai“. Tokias išvadas spaudos konferencijoje padarė Klaus Draeger.
Draeger taip pat pranešė, kad BMW „žaliasis“ superauto bus dvivietis kupė, su viduryje sumontuotu varikliu ir aprūpintas naujausiomis degalų taupymo technologijomis iš BMW „EfficientDynamics“ programos, įskaitant tiesioginį įpurškimą, stabdžių energijos regeneravimą ir stop-start sistemas bei patobulintą aerodinamiką.
Apie konceptą jokių techninių detalių nebuvo atskleista ir sklinda gandų, kad šis automobilis galėtų būti labai puikus tyzeris 2012 metais pasirodysiančiam modeliui.
Taigi, galbūt rezultatas bus kažkuo panašus į Idres Noah sukurtą nepriklausomą konceptinio modelio BMW M studiją, o gal remsis M1 Homage konceptu. Kaip sakoma pagyvensim – pamatysim.