„Hertz“: visi NATO viršūnių susitikimui skirti automobiliai jau Lietuvoje

Užsienio reikalų ministerijos automobilių NATO viršūnių susitikimui nuomos konkursą laimėjęs tarptautinio automobilių nuomos giganto „Hertz“ atstovas „Autolux“ jau turi visus šio renginio svečiams užsakytus automobilius. Daugiau nei 350 „premium“ klasės automobilių bei mikroautobusų yra Lietuvoje. „Hertz“ taip pat komplektuoja apie 40 automobilių rezervą, kuris būtų naudojamas, jei kuris nors svečiams skirtas automobilis negalėtų būti naudojamas dėl techninių priežasčių.

Svečiams bus skirti „Audi“ bei BMW sedanai bei „Renault“ mikroautobusai. Visi automobiliai įsigyti arba išsinuomoti iš oficialių gamintojų atstovų Lietuvoje.

„Automobilių gamintojams „NATO viršūnių susitikimas“ tapo raktiniu žodžiu, padėjusiu pertvarkyti užsakymų eilę ir laiku pateikti reikalingą skaičių automobilių savo įgaliotiems atstovams. Konkurso sutartis su URM buvo pasirašyta tik balandžio mėnesio gale, todėl tiek mes, tiek įgalioti atstovai, prisiėmėme riziką ir užsakymus gamykloms pateikėme dar prieš ją pasirašant. Automobilių koncernai spėjo skubos tvarka pagaminti užsakytus automobilius, ir viskas, ką užsakėme atvyko likus trims savaitėms iki renginio - tai yra beveik neįtikėtina, turint galvoje mūsų rinkos dydį ir jai skiriamas kvotas. Norime padėkoti įgaliotiems atstovams „Autojuta“, „Sostena“ bei "Moller Auto Keturi Žiedai", kurių komandos užtikrino sklandų ir dinamišką procesą“, - pažymėjo „Autolux“ direktorius Mantas Narkevičius.    

Pasak jo, atsarginių automobilių parką sudarys paties „Hertz“ automobiliai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Proceso pradžioje svarstyti subnuomos variantai iš Lenkijos ir kitų aplinkinių šalių pasirodė neperspektyvūs, nes galimi partneriai dėl įvairių priežasčių atsisakė nuomoti savo prabangias mašinas. Kaip priežastis buvo minima ir padidinta rizika tokio tipo renginiui vykstant arti priešiškų valstybių sienos.

Skelbta, kad Užsienio reikalų ministerija renginiui ketino nuomotis iki 512 premium klasės automobilių, o bendras maksimalus šios paslaugos biudžetas galėjo siekti 6,4 mln. eurų. Šiuo metu maksimalus automobilių skaičius sumažintas iki 350, o maksimalus biudžetas – iki 2,6 mln. Eurų be PVM.

Visame pasaulyje veikianti „Hertz“ specializuojasi teikdama trumpalaikės automobilių nuomos oro uostuose bei ilgalaikės viso įmonių autoparko nuomos bei priežiūros paslaugas. „Autolux“ įgaliotuoju „Hertz“ atstovu tapo 2019 metais. Nuo to laiko bendrovės pardavimo apimtys išaugo beveik 10 kartų. Įmonė valdo daugiau nei 3000 automobilių. „Autolux“ pardavimo apimtys 2022 metais siekė 39,3 mln. eurų, įmonė uždirbo 4,1 mln. eurų grynojo pelno.  

Daugiau informacijos:

Vaidotas Vyšniauskas

„Publicum FComm“

Tel.: +370 612 73474

E.paštas: [email protected]