Nuo 2004 metų kasmet yra rengiamas individualių prototipinių motociklų pasaulio čempionatas, kuris kartą buvo apibūdintas kaip „Pilitzeris, Nobelis ir Olimpinės žaidynės viename“. Šiais metais buvo pirmas kartas, kai šį čempionatą laimėjo amerikietis.
Nugalėtojas yra 51 metų Dave‘as Cook‘as, o jo motociklas „Rambler“ pirmuoju buvo išrinktas iš 83 individualizuotų motociklų iš viso pasaulio. Tuo tarpu 2008 metais šiame čempionate buvo pristatyti 67 motociklai. Pats laimėtojas sako, kad šis laimėjimas yra svajonės išsipildymas, kurio jis siekė trejus metus.
550cc Rambler‘io važiuoklė yra sudaryta iš modifikuotų Honda, BMW ir Yamaha donorinių dalių bei Cook‘o unikalių komponentų. Valdymo rankenėlės ir pedalai yra dekoruoti sluoksniuotu egzotiniu kietmedžiu, o sėdynės apmušalą pagamino Rich Phillips.
Pirmuosius penkerius metus šiame individualių prototipinių motociklų pasaulio čempionate, kuris kasmet yra rengiamas per Sturgio motociklų ralį Pietų Dakotoje, dominavo inžinieriai iš Kanados, Japonijos ir Europos. Kaip jau minėjau anksčiau, tai pirmoji amerikiečio pergalė. Prieš tai buvusiuose 2007 ir 2008 metų čempionatuose Dave‘as Cook‘as užėmė ketvirtas vietas.
Antroji vieta šiais metais taip pat atiteko amerikiečiui Kris‘ui Krome‘ui iš Mičigano, trečioji vieta Freddie „Kruger“ Bertrand iš Belgijos, o ketvirtoji atiteko 2007 metų čempionato nugalėtojui Stellan‘ui Egeland‘ui iš Švedijos.