Siekdamas nelaužyti savo ilgamečių tradicijų, italų automobilių gamintojas Maserati savo naujajį GranTurismo MC ruošiasi pristatyti per GT4 European Cup.
Šio koncepto įkvėpėjas – Maserati GranTurismo S, tačiau skirtingai nei S modelyje, naujajame modelyje transmisija yra perjungiama elektros pagalba.
Maserati GranTurismo MC debiutuos Spa trasoje, o už automobilio vairo sėdės Lorenzo Case bei Cedric Sbirrazzuoli. 2007 metais Lorenzo Case laimėjo Italijos „Championship GT“, tad šis automobilio pristatymas bus jo grįžimas prie Maserati vairo. 21-erių metų Cedric Sbirrazzuoli šis kartas bus pirmasis, vairuojant Maserati.
Maserati yra siejamas su įspūdinga lenktynių istorija, įskaitant du kartus iš eilės 1939 ir 1940 metais laimėtą Indianapolis 500, dvi F1 pasaulines prizines vietas su Juan Fangio 1954 ir 1957 metais, bei daugelį kitų ištvermės varžybose pasiektų pergalių. Dėl šių laimėjimų Maserati gamintojai mano, kad lenktynių trasa yra pats geriausias būdas puikių automobilių tobulinimui.
Na ir pabaigai šiek tiek techninių charakteristikų. Po kapotu – aštuonių cilindrų 4,7l variklis. Kėbulas pagamintas iš anglies pluošto, stabdžiai – lenktyninė sistema be ABS, stabdžių diskai – plieniniai.
Prekybos salonus GranTurismo MC pasiekti turėtų jau šį lapkritį, o planuojama pardavimo kaina – 135.000 EUR + PVM.