Patikrino „Subaru“ vairuotojų bagažines: vienas dalykas yra bendras jiems visiems

„Bagažinių reidą“ paskelbusi automobilių kultūros festivalio „Chill’n’Grill“ komanda patikrino „Subaru“ vairuotojų bagažines. Neretai sakoma, kad vienodos markės automobilius vairuojantys žmonės dažnai į bagažinę įsimeta ir tos pačios paskirties daiktus. Betikrinant paaiškėjo, kas vienija šių japoniškų automobilių vairuotojus.

Į kartu su UAB „Albert Berner“ ekspertais organizuojamą bagažinių reidą išsirengusi „Chill’n’Grill“ komanda ne tik tikrina automobilininkų daiktų slėptuves, daiktadėžes bei kitus užkaborius automobilyje, bet ir primena, ką iš tiesų reikėtų turėti su savimi, kad kelyje nelauktų netikėtumai.

Kiekvieną savaitę iki pat liepos pabaigoje, 28-30 dienomis, vyksiančio „Chill’n’Grill“ festivalio „Bagažinių reido“ akiratyje atsidurs vis kitos markės automobilių vairuotojai, kuriems užteks drąsos parodyti, kas slepiasi jų automobiliuose.

Kaip diena ir naktis

Mindaugas Cesiulis su savo antrąja puse turimo „Subaru“ bagažinę pravėrė drąsiai. Automobilyje – beveik tuščia, nėra net atsarginio rato, apdailų ir kitko, kas įprastai slepia kėbulo metalą. Vietos čia atsirado tik riedlentei ir keliems tepalo buteliukams.

Toks sprendimas atrodo natūraliai, mat M. Cesiulio „Subaru“ sumontuoti sportiniai lankai, sufleruojantys, kad automobilis naudojamas smagesniems pasivažinėjimams, tad svarbu, kad jis būtų kuo lengvesnis.

Savo „Subaru“ bagažinę pravėrė ir Jonas Mickevičius. Jo automobilio bagažinė nuo kolegos skiriasi kaip diena ir naktis.

J. Mickevičiaus bagažinėje telpa ir įrankių dėžė, ir automobiliui reikalingi skysčiai, ir žemų dažnių garsiakalbis geresniam muzikos skambesiui. Netgi sulankstomai kėdei vietos taip pat atsirado. Įdomu ir tai, kad drauge bagažinėje J. Mickevičius vežiojasi ir kelias „Subaru“ apdailos detales.

Niekada nežinai, ko prireiks

Raudono „Subaru Forester“ bagažinę pademonstruoti sutiko ir Tomas Krisiulevičius. Jo automobilio bagažinėje visko telpa ypač daug, nes, aiškina automobilininkas, niekada nežino, ko gali prireikti.

Pavyzdžiui, „Forester“ visuomet yra dvi sulankstomos kėdės. Į automobilį jos atkeliauja maždaug tada, kai pradeda šiltėti orai, nes, pasakoja vyras, vis tenka dalyvauti benzingalvių suvažiavimuose, susitikti su draugais.

„Kojos juk ne valdiškos, o nuosavos, tai dvi kėdės visuomet mašinoje – viena man, kita bendrakeleiviui arba bičiuliui prisėsti“, – juokauja jis.

Tarp daiktų yra ir dvi fototechnikos pilnos kuprinės, kadangi, sako pašnekovas, akimirka, verta nuotraukos, gali pasitaikyti bet kada.

„Šiltuoju sezonu bagažinėje atsiranda ir nedidelė kepsninė. Kai pagalvoji, oras geras, kėdės irgi yra, tai kodėl gi ko nors neišsikepus? Tuo pačiu dažnai bagažinėje būna ir didelė dėžė, kurioje viskas paruošta piknikui: lėkštės, padažai, anglys ir panašiai“, – sako T. Krisiulevičius.

Galiausiai, bagažinėje vietos užtenka nedideliam kibirėliui su įvairiomis automobilio plovimo priemonėmis. Tačiau be vieno daikto T. Krisiulevičius jaučiasi tiesiog blogai.

„Kiekvieno „Subaru“ vairuotojo nepamainomas daiktas ir „Numeris 1“ bagažinės turinys yra tepalai. Be variklio alyvos atsargos jaučiuosi prastai ir stengiuosi niekada niekur neišvažiuoti“, – prisipažįsta jis.

Daugiau nei viena funkcija

Įrankiais bei įvairiais priedais, skirtais automobiliams, prekiaujančios UAB „Albert Berner“ pardavimų vadovas Vygandas Basys akcentavo, kad galvojant, kas gali praversti kelyje, reikia mąstyti kūrybingai ir nepamiršti, kad bagažinėje vietos ne tiek ir daug. Tai priežastis, kodėl jis vairuotojams siūlė prie būtiniausių dalykų, tokių kaip keltuvas, raktas ratų varžtams atsukti bei tempimo lynas, įsidėti ir daugiau nei vieną paskirtį turinčių priemonių.

Tarp tokių, daugiau nei vieną paskirtį turinčių, daiktų V. Basys siūlė įsidėti ir „Profi clean“ servetėles. Žinovas juokėsi, kad tokios pravers visais atvejais, nesvarbu, ar teks nusivalyti tepaluotas rankas po remonto kelyje, ar sportbačiams grąžinti baltą spalvą.

„Galiausiai verta įsimesti ir universalų visiems paviršiams tinkamą „X-in-1“ valiklį, kuris tinka ir, tarkim, langams, ir automobilio centrinei konsolei valyti. Garaže galima turėti kiek tik norime flakonų ir kitko skirtingoms paskirtims, tačiau bagažinėje vietos amžinai maža, tad geriau jos neprikrauti iki viršaus“, – tikino specialistas.

Idėja, kad bagažinėje turi būti daugiau nei vieną paskirtį turintys daiktai, išlieka ir kalbant apie įrankius. Pavyzdžiui, naujovė, kurią V. Basys pasiūlė pasidėti automobilyje, yra multi-terkšlė.

„Apie multi-atsuktuvą visi yra girdėję, bet multi-terkšlė yra tiesiog geriau. Tokia yra naudojama ir kaip terkšlė, ir kaip atsuktuvas, jos antgalis lankstus ir skirtas sunkiai prieinamoms vietoms, galiausiai, komplekte yra ir „bit“ antgaliai, ir galvutės nuo 6 iki 13 numerio“, – vardino ekspertas.

Galiausiai, anot V. Basio, reikia nepamiršti bagažinėje turėti bent kelis užtraukiamus dirželius, padėsiančius laikinai pritvirtinti atitrūkusias automobilio detales. Be to, pravers ir universali juosta be klijų, kaip, leisianti sutvirtinti ir trūkusias žarneles, ir izoliuoti prasitrynusius laidus net tada, kai variklio skyriuje viskas šlapia.

„Vienas paskutinių dalykų, ką tikrai patarčiau turėti, tai žibintuvėlis. Ypač nedidelis, rašiklio dydžio, kuris neužima daug vietos ir tikrai gelbėja tais atvejais, kai telefono baterija senka, o pasišviesti tamsiausiose variklio skyriaus kertelėse ar po automobiliu tiesiog būtina“, – kalbėjo „Albert Berner“ vadovas.