Kartais mane pribloškia „produktai“, kurių žmonės stengiasi atsikratyti (kitaip šito atvejo nepavadinčiau) internetiniame aukcione eBay. Kodėl kas nors norėtų pirkti 1996 Ford Aspire, šeimininko vadinamą Jet AirCar prototipu, su pora prie jo pritvirtintų sparnų? Labiausiai pribloškia tai, kad savininkas sako, jog tie įtraukiamieji sparnai Ilinojuje yra legalūs, jei tik važinėjant gatvėje yra sulankstyti.
Bet kuriuo atveju, pateikiu šio „aparato“ nuotraukas bei kiek juokingą pardavėjo aprašymą:
„Jet AirCar prototipas buvo suprojektuotas ir sukonstruotas Superior Areo projektuotojų-dizainerių kaip kaprizinga skraidančio automobilio ar keliuose važinėjančio lėktuvo koncepcija. Šis prototipas yra sukonstruotas ant 1996 metų Ford Aspire bazės. Jet AirCar yra sukonstruotas iš medienos, putplasčio, metalo ir kitų medžiagų, kurios yra naudojamos eksperimentiniuose orlaiviuose. Šis prototipas niekada neskraidė ir tikrai niekada nepakils link debesų, tačiau tai dėmesį paraduose ir gatvėje traukiantis aparatas. Maksimalus Jet AirCar greitis su pakeltais sparnais yra 56km/h, o su sulankstytais sparnais – 24km/h. Sparnų sumontavimas trunka apie 30min. Automobilis su sparnais parduodamas dėl to, kad jo savininkas rudenį ruošiasi vesti ir šis prototipas garaže užima per daug vietos (aš tai galvoju kad tik su tokia sąlyga būsima nuotaka sutiko už jo tekėti). Beje, šie sparnai gali būti tvirtinami ir prie kito automobilio“.
Pradinė šio automobilio-lėktuvo kaina buvo 100JAV dolerių. Dabar, po trijų statymų, siūloma kaina yra $565.55. Taigi pasirodo keistuolių, ne tik kuriančių, bet ir perkančių tuos kūrinius, šiame pasaulyje yra ne vienas :)