Apie tai, kad elektromobiliai Lietuvos keliuose vis sparčiau tampa nauja norma, byloja ne tik vaizdas gatvėse, bet ir statistika. Štai per pirmuosius penkis 2023 metų mėnesius pirmą kartą Lietuvoje buvo įregistruoti 1460 elektromobiliai, kai tuo pačiu laikotarpiu 2022 metais šis skaičius siekė 1077 – augimas net 35 procentai. Jau trečią kartą vyksiančio renginio „Charged Up“ organizatoriai sako, kad kartu su didėjančiu elektromobilių kiekiu, neišvengiamai auga ir kasmetinis, jau tradicija tapęs, elektromobilių renginys.

„2021 metais, pirmą kartą organizuodami šį renginį, nežinojome ko tiksliai tikėtis, bet net ir tuomet susirinko daug entuziastų, norinčių sužinoti šviežiausias rinkos tendencijas, išbandyti naujausius modelius bei pasidalinti savo pačių įspūdžiais. Praėjusiais metais renginys jau buvo smarkiai išaugęs, o šiemet turime dar didesnių tikslų – jau trečią kartą bandysime surinkti daugiausiai elektromobilių vienoje vietoje ir taip pagerinti du metus iš eilės fiksuotą rekordą“, – apie artėjantį renginį pasakoja įmonės „Įkrautas“ vadovas Karolis Kieras ir juokauja, kad artimiausias organizacinis iššūkis gali tapti pakankamai didelės aikštelės paieškos, kur tilptų visi rekorde dalyvaujantys automobiliai.

Pirmojo renginio metu į rekordo fiksavimą susirinko 94 vien tik elektra varomi automobiliai, 2022 metais susirinko jau net 226, o šiemet, atvirauja organizatoriai, sunku nustatyti net prognozes apie tai, kokį skaičių pavyks užfiksuoti. Taip pat, organizatoriai žada visiems užsiregistravusiems ir atvykusiems į rekordą padovanoti po 10 eurų vertės kuponus elektromobilių įkrovimui „Įkrautas“ tinkle.

Įvairi programa visiems entuziastams

Tiesa, rekordo fiksavimas „Charged Up“ bus tik vyšnia ant torto – visą pusdienį elektromobilių entusiastai čia galės dalyvauti konferencijoje ir išgirsti apie rinkos inovacijas, elektrinio transporto ateitį bei aktualijas ir mėgautis kitais užsiėmimais.

Štai pagrindinis renginio partneris, draudimo kompanija „Balcia Insurance“, visus norinčius kvies dalyvauti elektrinių paspirtukų slalome, kur geriausiųjų lauks vertingos dovanos. Taip pat, bus galima susipažinti su kompanijos siūlomomis paslaugomis, kurios apima tiek įprastas, pavyzdžiui kasko draudimą automobiliams, tiek sprendimus žmonėms, besinaudojantiems įvairesnėmis transporto priemonės.

„Kaip draudimo bendrovei, mums svarbu, jog kiekvienas kelyje būtų saugus. Šiandien pastebime, kad gyventojai vis dažniau, norėdami nuvykti iš vieno taško į kitą, naudoja alternatyvias transporto priemones automobiliui. Dviračiai ir paspirtukai tampa mūsų kasdienio gyvenimo dalimi, o dažnam net ir nuolatiniais kelionių bičiuliais. Todėl, reaguodami į vis besikeičiantį gyvenimą, siūlome draudimo paslaugas, geriausiai atliepiančias šiandieninius poreikius“, – pasakoja „Balcia“ transporto draudimo produkto vadovas Tomas Lizūnas.

Taip pat renginyje bus galima iš arti susipažinti su tokiais elektromobiliais, kaip „Audi e-tron“, „VW ID“ linija bei stilinguoju „VW ID.Buzz“. Organizatoriai išduoda, kad bus galimybė laimėti pasivažinėjimą elektromobiliais savaitgaliui. Taip pat lankytojų lauks „Motus Aeternus“ elektriniai dviračiai, kurie šiemet žada nustebinti naujais modeliais. Juos bus galima išbandyti ir pasivažinėti renginio metu.

Elektromobiliams skirtą dieną neišvengiamai pasirodys ir išmanieji „Wallbox“ bei pristatys populiariausias savo įkrovimo stoteles. Dalyviai galės apžiūrėti, iš arti susipažinti ir pasikonsultuoti. Taip pat, vienam iš renginio lankytojų „Wallbox“ dovanos stotelę, o renginio organizatoriai „Įkrautas“ – jos įrengimą.

Renginys vyks Vilniuje, „Litexpo“ parodų rūmuose, rugsėjo 9 dieną, kuri taip pat yra paskelbta pasaulinė elektromobilių diena. Lankytojams renginys nemokamas, tačiau organizatoriai kviečia užsiregistruoti ir gauti bilietą – tuomet lankytojai turės galimybę dalyvauti žaidime įkrovimo stotelei laimėti. Taip pat, organizatoriai primena, kad lankytojų lauks ir daugiau loterijų bei žaidimų.